Programok

A Valódi Demokrata Párt azt szeretné elérni, hogy részesüljenek nagyobb támogatásban az egyedülálló szülők!
Az egyedülálló és elvált szülők egyedi kihívásokkal néznek szembe, amit sok esetben önállóan, segítség nélkül kell megoldaniuk. Ebben a helyzetben a családi élet és a munka egyensúlyának megteremtése különösen nagy kihívást jelent az egyedülálló szülők számára. Nem egyedüli példa, hogy alig vagy egyáltalán nem részesülnek a másik szülő támogatásában, legyen az anyagi vagy gyakorlati természetű.
A Valódi Demokrata Párt következetesen kiáll azon egyedülálló szülők mellett, akik:
– minimálbérből nevelik gyermeküket
– egyáltalán nem, vagy csak 25 000 Ft alatt kapnak tartásdíjat.
Ezen családokat havi 100 000 Ft-tal támogassa a Kormány, míg a gyermekük tanulmányait be nem fejezi, de legkésőbb 21 éves korig.

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺
Ma a tartósan beteg és súlyosan sérült gyermekek a 10. életévük betöltéséig igényelhetik a gyermekgondozást segítő ellátást.
A Valódi Demokrata Párt, ma az egyedüli párt Magyarországon, akinek programjában szerepel a tartósan beteg és sérült gyermekeket nevelő szülők széleskörű támogatása.
Ennek alapján el kívánjuk érni a jelenlegi politikai elitnél, hogy ne 10, hanem 18 éves korig járjon a gyermekgondozást segítő ellátás, ezzel is csökkentve a szülők anyagi terheit.
De nem elégszünk meg ennyivel. Felszólítjuk a Kormányt, hogy azonnal teremtse meg a fenti intézkedés megtételéhez a szükséges feltételeket, ugyanis a támogatási formának kiterjesztése nem tűr halasztást!

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺
Minden 3 év alatti gyermeknek ingyenes gyógyszerellátást! ❤
A Valódi Demokrata Párt kiemelt fontosságúnak tartja a családok megsegítését. Számos családnak, egyedülálló szülőnek a mindennapi költségek és árak mellett nem fér bele az, hogy többféle gyógyszerre, akár több tízezer forintot is kiadjon. Egy makacsabb betegség nem csak a gyermekek szervezetét, de a szülők pénztárcáját is nagy mértékben leterheli. Ráadásul a legtöbb esetben, ha a nagyszülő nem ér rá vagy távolabb él, akkor az egyik szülőnek kell otthon maradni a gyermekkel, ami tovább nehezíti az anyagi biztonságot.
Nem csak a nehéz körülmények között élők, hanem a középosztálybeli családok is ma már nehezen engedhetik meg maguknak a felírt, ajánlott gyógyszerek, vitaminok kiváltását.

Éppen ezért, a Valódi Demokrata Párt az egyetlen olyan párt ma Magyarországon, aki 3 éves korig minden gyógyszert ingyenessé tenne, ezzel is segítve a szülők anyagi terheinek csökkentését

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺
Magyarországon egy képviselőt a választópolgárok akár végtelenszer is megválaszthatnak.
Ez a jelenség sajnos sok jelölttől elveszi azon lehetőséget, hogy változtatásokat hozzon.
A mandátumok korlátozásával a Valódi Demokrata Párt segíteni szeretne, azoknak a fiataloknak, akik hallatni szeretnék a hangjukat egy szebb, jobb és hatékonyabb Magyarország érdekében.
Amely abban nyilvánulna meg, hogy minden egymást követő két ciklus után (2×4 év), de minimum egy cikluson keresztül, pihenőt kellene tartania az adott képviselőnek, majd az azt követő választáson már újra részt vehetne.

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺
Álljunk meg egy pillanatra, nézzünk körbe mit látunk az utcán?
Több nyugdíjast mint fiatalt.
Számunkra csak egy idős nénike vagy bácsika, aki épp az utcán sétál, kicsit öregecskén, kicsit megviselten.
Vajon eszünkbe jut e, hogy hajdan ők is voltak fiatalok, csinos kis hölgyek, fess úriemberek, akik éltek, szórakozni jártak vagy dolgozni!?
Az ő idejükben sokan voltak gyári munkások, húsüzemben csirke pucolók, tejüzemi dolgozók, mezőgazdasági munkások, kapáltak a tűző napon egy hang nélkül és sorolhatnánk tovább, de ők ezt jobban tudják, hiszen átélték.
Borzasztó sokat dolgoztak, a legtöbben nagyon kemény fizikai munkát végeztek.
Becsületes ledolgozott élet után, mégis sok nyugdíjas él létminimum alatt, sok nyugdíjasnak nevetségesen kevés összegből kell kigazdálkodnia a rezsit, az élelmiszert, a gyógyszereit.
Édeskevés ez a megélhetésre.

A Valódi Demokrata Párt felszólítja a Kormányt, hogy az öregségi nyugdíj alsó határát emelje meg a minimálbér összegére, ugyanis a támogatási formának kiterjesztése nem tűr halasztást!

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺

A különböző országok kórházaiban, ha körbevezetnének minket (pl.: USA, Nagy-Britannia, Franciaország) teljesen más rendszerben működő, más eszközökkel dolgozó egészségügyet találnánk. A magyar egészségügy sajnos gyerekcipőben jár a környező országokhoz képest. Az egészségügyi rendszer teljesen leragadt ezen a területen és innen segítség és anyagi forrás nélkül nem tud tovább fejlődni. Komoly változtatások nélkül nem lesznek elérhetőek a folyamatosan frissülő, hatékonyabb gyógyszerek és módszerek. A Valódi Demokrata Párt azt vallja, hogy a kormánynak kötelessége, hogy megteremtse a szükséges feltételeket a magyar embereknek, mert számukra is kijár a korszerű ellátás.

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺

A részletek kidolgozás alatt.

Jelenleg Magyarországon rengeteg ember él úgy, hogy nem képes a jövedelméből megélni. Napról napra és hónapról hónapra élnek a magyar emberek. Számukra nagy gondot jelent a havonta érkező közüzemi számlák befizetése is.
A Valódi Demokrata Párt szeretné megvalósítani ezt a fajta támogatási formát, hogy ezzel is segítse az emberek és a családok anyagi nehézségeit. A kártyára a jelenlegi tervek szerint minden hónapban kerülne bizonyos összeg, melyet csak víz, gáz, áram és fűtés kifizetésére használhatnának a rászorulók.

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺

A családi pótlék egy gyermeket nevelő család esetén 12. 200.- forint.
11 éve változatlan ez az összeg!
A kormány nem tesz ez ellen semmit!
Nem számít nekik, hogy sok család létminimum alatt él.
Nem számít nekik, hogy hogyan és miképp oldja meg egy szülő a mindennapi megélhetést.
A Valódi Demokrata Párt azért küzd, hogy a családi pótlék összegét az ötszörösére emelje a kormány, mert igenis minden magyar család megérdemli, hogy tisztességesen nevelhesse fel a gyermekét.

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺

Ma Magyarországon álom egy olyan iskola, ahol minden sérült gyermek egyenlő. Ahol minden sérült gyermek a maga tempójában tanulhat. Ahol nem bántják a társaik egymást a másságuk miatt. Ahol minden sérült gyermeknek megadatik az olyan tanulás, az olyan fejlesztés, ami számára a legmegfelelőbb. Ahol minden reggel örömmel lépnek be az ajtón a gyerekek. Ahol kis létszámban tanulhatnak a gyerekek és mindenkire jut idő. Ahol a tanárnénik a gyógypedagógusok, a fejlesztő pedagógusok nincsenek túl hajszolva. Ahol a pedagógusok tisztességes fizetést kapnak. Álom a szülőknek, álom a pedagógusoknak és álom a gyerekeknek. Mégse lehetetlen, csak harcolnunk kell érte! Össze kell fogjunk és kiharcolni, ami jár a gyermekeinknek! A Valódi Demokrata Párt azért küzd, hogy minden sérült és sajátos nevelési igényű gyermek saját, egyénre szabott oktatásban részesüljön.

Hozzuk el együtt a változást! 🇭🇺❤🇪🇺

Valódi Demokrata Párt